Wegwijs op de iPad

interview

Wegwijs worden op de iPad

Voorschoten – De iPad en Iphone hebben voor haar geen geheimen meer en, nog belangrijker: ze kan het ook nog eens prima uitleggen. Daarom begon Emmy Heerema onlangs haar eigen bedrijf: Web en Wijs. Emmy richt zich op de oudere jongeren want ‘een iPad is gewoon ontzettend handig, je moet het alleen even weten hoe het allemaal werkt.’

Emmy is autodidact. Geïntrigeerd door de computer, ging ze zelf op zoek naar de mogelijkheden. Wat kan er en hoe moet je dat doen? Inmiddels is ze een expert voor de iPhone en de iPad. “Toen mijn schoonmoeder de muis niet meer kon bedienen, stapte ze over naar de iPad en op dat moment merkte ik hoe handig dit is voor ouderen”, vertelt Emmy. “Toegankelijker, makkelijker in gebruik en de software wordt automatisch bijgehouden. Ik leg alleen maar uit hoe het werkt.”

Rustig uitleggen
Maar dat gaat niet zomaar. “Nee, dat klopt, je moet er wel rustig voor gaan zitten. Mijn voorkeur is één op één met de mensen te werken. Geen klassikale lessen want dan komt er te veel informatie op je af waar je niets aan hebt. Ik ga naar de mensen toe, kom gewoon thuis en vraag wat hun speciale wensen zijn. Sommigen willen alles weten, anderen alleen maar hoe de email werkt, of skype. Soms hebben mensen het binnen een uur onder de knie, anderen doen er wat langer over. Maar dat is geen probleem, ik neem de tijd, leg het desnoods honderd keer uit als dat moet. Het gaat er om dat mensen het begrijpen en ermee kunnen werken. Wie achteraf nog vragen heeft, kan gewoon bellen of ik kom nog een keertje langs!”

Installeren
En Emmy legt niet alleen uit, ze installeert, als dat nodig is, ook alles. “Email, iCloud, de verschillende apps, vanaf het begin en helemaal op de gebruiker zelf ingericht. Nu vooral nog voor de iPad en Iphone maar in de toekomst ook voor andere tablets en domotica.”

Domotica
En met dat laatste krijgen ouderen in de toekomst steeds meer te maken nu ze langer thuis moeten blijven wonen. Dat kan prima met behulp van de computer bijvoorbeeld voor het licht, het bed, de telefoon, de deurbel, noem maar op. Het kan allemaal via een iPad of tablet worden bediend. Voor veel mensen een lastige zaak. “Dan is het echt hard nodig dat je nu al de basisbeginselen kent”, zegt Emmy. “Echt, het is niet zo moeilijk en iedereen kan het, je moet het alleen even weten en wat hulp daarbij is erg handig.”

Kijk voor meer informatie op www.webenwijs.nl. Maar bellen mag ook: tel.nr. 071-5725250, 06-14360664 of mail emmy@webenwijs.nl.

Bron: VOLmedia